4/14/12

okay... Dyb indåndning. og lidt forberedelse....

Har et motto imens jeg går ledig, for ikke at blive bims og deprimeret over at gå hjemme dag ud og dag ind. Så skal jeg udfordre mig selv med kreative sysler, eller noget der skal laves i huset.

Har tapetseret fyrrummet, som har set "træls" og halvfærdigt ud siden vi for 3 år siden (GISP) fik sat nyt fyr i huset. halv manglet tapet, og et halvt nedrevet skab... Sørgeligt, nu mangler der at blive malet.

Nå men tilbage til sagen, skal UDFORDRES, og det konstant, for 2½/3 år siden, gik jeg i kast med smykkerne, nu trænger de til en lille pause, men ikke helt alligevel. Har nemlig brugt nogle hvad skal jeg dog bruge de perler til? perler til at lave maske markører! (til strik, hækling mm)Lidt lækker luksus, 4 forskellige markører til midt, i arbejdet eller andre specielle steder, samt en masse til andre markeringer, og måske også et par stykker til min nørkle klubs piger (mig, ekssvigerinden, mor og mormor) som jeg skal mødes med igen på torsdag. 

Der skal jeg til at lære noget nyt, nemlig at strikke et stykke tøj! det gyser i mig ved tanken, det er et stort arbejde, og jeg plejer IKKE at være god til noget hvor jeg skal markere, tælle, forskellige masker og strikker indtil nu kun ret og vrang, og det at stikke en form som futskoene, eller et par andre tøfler var STORT for mig, nu skal jeg videre, lære MERE. og MERE.
Billedet er fra http://bettekun.dk/shop/lille-topstykke-224p.html
og jeg har selv købt opskriften for et år siden ved frøkner og fruer.
Bliver i dette garn....
Fame trend fra Marks and Kattens.

Derudover er jeg også igang med en syet sommer kjole som jeg skal sy på maskine, hvilket jeg ikke har gjort siden folkeskolen, men med en mor som har syet rigtigt meget, og havde en søster der var skræder, så skal det nok gå. Skal snart ud og sy videre.

Så blev de filtede futter færdige.

WOW det gik bare super stærkt! 1½ dag så havde jeg strikke de 2 dele der blev til mine futter, igår blev de så vasket (filtet) i maskinen. og blev ganske gode, dog nogle ting jeg gerne ville ændre en anden gang.

Jeg lavede dem 1 str. større end jeg normalt bruger futter må jo gerne være lidt løse, men heldigvis for det da. Det passer som hånd i handske, eller ja fod i futsko. De er lidt stramme at få på, så er nok ikke mor min mors fingre. Skal nok være en anden model til hende.

Men her er de!
Færdige lune futter! næste gang skal slidsen være større,
hjælper nok også på stramheden. også skal jeg være mere obs
på sammensyningen sådan den ikke kan ses. Men er stadig glad for dem.
Men er er et par process billeder.
Til 1 fod.

Den første sko er færdig. fik jeg nævnt jeg bruger str. 36/37 ?
To gigantiske futsko er færdige, mangler kun sammensyning og en tur i maskinen.
Garnet er Samo fra Marks & Kattens, 50m pr. 50 g. 10x10m for 10 cm på p. 9 og opskriften er her:
http://garnstudio.com/lang/dk/visoppskrift.php?d_nr=86&d_id=15&lang=dk

4/10/12

Den første gang. - Jeg skal prøve at filte...

Min svigerinde har fået supper skønne futter som er filtede. Men jeg var ikke fanget nok til at gøre noget ved det.
Så fik hendes datter, min nevø, min bror... Så kriblede det.
Så kom min svigermor med et ønske hvis jeg gad at "strikke" det så ville hun gerne have et par filtede futter, så skulle hun nok købe det garn der skulle til.
Så "researchede" jeg og blev lost!
Har idag fået købt garnet hos min lokale pusher i Vejgård, (igen webshop desværre) Så skal i første omgang forsøge mig med denne skønne røde 100% uld. Ellers vil det ikke filte, derudover kan jeg nu stolt forklare at superwash uld ikke kan filtes. ja ja man bliver jo klog af research...

Pind nr. 9 det passer mig, super hurtig strik.

Og selvfølgelig skal min skønne datter også have nogle super gode futter (håber jeg) Gisp... ikke den helt store strikker, men man lærer med øvelse.

Bliver af dette garn...


Så kan jeg lige "prale" af min nyfundne viden endnu engang. Nemlig at ALPAKKA uld er 3 gange mere slidstærkt, og op til syv gange varmere end normal uld... (skrives der i alt fald på nettet.)

Mine futter bliver lavet i "alfe stil" udfra denne opskrift.
"Alfetøfler" fra Drops.

Billedet er fra garnstudio.dk

Og Datterens fra denne opskrift som pt. bare er en mini udgave. 
Søde baby tøfler.

Glæder mig til at se om jeg kan finde ud af det.