5/9/13

Wire wrapping igen

Pauser på et lille års tid kan ikke anbefales. Glemt er de små tricks, basis regler og resultatet blev skævt og grimt. Okay ikke direkte grimt. Men ikke så pænt som jeg plejede at lave det.
Den oxyderede var et forsøg men efter de to første dele blev hakkede og meget usymetriske gik jeg hurtigt over til det almindelige kobber som jeg har en hel det mere af. Og nu går det noget kun bedre. Skal lige igang igen. Også har jeg en god del perler som jeg skal lege med.
Er snart færdig med dette vedhæng også skal der leges.

Her er et par af de ting som jeg har fået lavet siden mit kursus.
Armbåndet er gaven til min mor på mors dag i år.

5/7/13

Smykkekursus hos Amaida

Med hjemmesiden http://www.amaida.dk/

I påsken var der på Deal.dk en deal med et 3 timers smykkekursus m. 3 tænger og design board til 129 kr! En vildt god deal.
Men selv om det ikke længere er muligt at få den deal, kan man for KUN 100 kr.! få lov til at få et tre timers kursus! Det får man godt nok ikke meget undervisning for på fx. en aftenskole eller lign.

Kurset henvender sig primært til begyndere, og her kan man være HELT 100% grøn, min veninder der var med har aldrig håndteret en tang i smykke sammenhænge men kom hjem med en super flot halskæde, et übernice armbånd, og et sæt øreringe (vi havde endda kun 2 timer og et kvarter da vi var nødt til at gå før tid.) Så man kan faktisk godt nå en hel del. Men desværre har jeg glemt at tage billeder af de ting hun fik lavet, var bare så hyggeligt havde ikke rigtigt set hinanden i knap 1½ år. Så var ikke lige det der fyldte. ;-)

Jeg valgte at lave en halskæde med nylon snor, noget jeg ALDRIG rigigt har gjort det i, og derfor kunne lære noget nyt.
fx. som nr. 1 snoren skal ikke helt ind i ilden for at smelte = det lugter ikke! + hvordan man slutter af uden det kan ses. (vil ikke fortælle alle fif's her, så tager i jo ikke på kursus)

Derefter lavede vi noget som jeg heller aldrig har gjort det ret meget i, (fordi jeg syntes, det var for let og så for kedeligt ud.) nemlig perler på wire. Men på en ny måde som var helt genial. Teknikken var jo den samme, fik dog øjnene op for wire protectors. Har aldrig rigtig fundet formålet i dem, men de er altså rigtig gode til at montere en magnet lås på en rigtig pæn og holdbar måde.

Så selv en "gammel rotte" som mig selv, lærte faktisk mere nyt end jeg havde regnet med, og det må jo siges at være positivt.

Selve butikken ligger i Aalborg vestby, inde i en baggård, så selv på vej derind mærker man at man bevæger sig væk fra alt det hektiske, det lader man så at sige blive ude på hovedgaden, hvor man går ind i "baggården" til en sød lille butik som måske ved første øjekast virker meget lille. Som jeg også nævnte i et tidligere indlæg næsten skuffende, men i dag havde jeg rigtigt TID til at kigge i butikken.

Selvom at den er lille, er der mere end rigeligt med varer både til salg i løse perler, og i hele strenge. Næsten alle slags perler kunne findes i løse udgaver i små bakker, sådan man ikke nødvendigvis var nødt til at købe 100 perler hvis man kun skal bruge 12. Kæmpe plus der, især fordi udvalget var så godt. Alle løse perler var i farve orden, så det var forholdsvist hurtigt og let at finde perler som passede sammen.

Sidsel var god til at undervise, og selvom jeg havde glemt et par basale, ting med den kære wire og jeg følte mig godt dum. eftersom jeg har lavet smykker i 4 år plus nu. Fik hun hurtigt og venligt "reddet" min påsætning af lås på en så god måde, at jeg med det samme følte mig godt tilpas igen.

Så kommer vi til materiale prisen. DA da da dam. Og ved i hvad? Synes faktisk slet ikke det var så slemt.

Til min lange halskæde er der brugt for 33 kr. 18 kr. jeansblå perler, 12 kr. "snow quarts" (kender jeg dem som) og 3 kr. nylon.
Synes jeg faktisk slet ikke var dyrt når man tænker på det er LØSE perler.
til mit eget lækre armbånd der går 4 gange rundt er der for 62,5 kr. i strenge vi var to som delte de samme strenge, for 5 omgange som min veninde lavede var der for 75 kr. + 7 kr. for lås og 5 kr. i små dele som de fleste smykke magere har masser af derhjemme.

Afslutningsvis blev vi inviterede til, her i sommermånederne at kunne medbringe vores egne materialer og sidde ude foran butikken og arbejde, med mulighed for at gå ind og købe de små ting eller enkelte perler som vi måske manglede. Se DET er service!

OG.... Til de få danske WIRE WRAPPERE derude! Her kan vi I DK, hvor vi KAN RØRE og se perlerne først! købe SMÅ perler! lige fra facetterede hematitter i 2mm! (95 kr. for en streng 1 kr. stk) til brioletter osv. alm. runde hematitter i 2 mm for KUN 20 kr. pr. streng! Dertil en masse fine glasperler og en MASSE perler i 4 mm. og mange fine rondeller som jeg købte lidt af i løssalg.

Tængerne i butikken er i øvrigt af en ret god kvalitet. Vil jeg gerne anbefale.

Men ingen indlæg uden billeder.

Herunder vises dagens produktion lavet på kurset. Efterfulgt af de perler jeg havde købt, og dem der lige fulgte med mig hjem. Som så også blev til et fint lille armbånd til Sara.

Prisen for ALT på boardet (boardet inkl.) og kursus.... hurtig hovedregning... ca. 550 kr. og det er vel og mærke INKL. 3 timers kursus og 3 rigtigt gode tænger, og en masse perler der er i løskøb (Man sparer jo en del ved at købe hele strenge). Samt en god del "fokus" perler. (i det lille bæger er der i øvrigt 2 næsten hele strenge af de før nævnte små perler.)

Jo også fik jeg en gave af min veninde, et bogmærke som hun selv havde broderet, og når man ved hvor mange timer der er lagt i sådan en gave, så værdsætter (i hvertfald i mit tilfælde) Det lidt mere, TUSIND TUSIND tak for gaven, og var SÅ dejligt at ses igen. Glæder mig til en ekstra "hobby/smykke dag" måske i næste uge?
Konklusion: Var kurset det værd? = Ja, også selv om Dealen er ovre, så er 3 timers kursus for 100 ikke dyrt.
Materialernes kvalitet: I den gode ende af skalaen, vil nok sammenligne med Pearls and Pieces, men til en lidt bedre pris.
Webshop: fik jeg nævnt der pt. er 10 % (og er du medlem på smykkeforumforalle.dk er der også 10% selvom der ikke er kampange, koden er på forumet)
Butikken: Let at kigge rundt i, lille og rigtig hyggelig. ikke egnet til store rygsække på ryggen da pladsen er fyldt godt op med perler.
Varerne er primært sat op efter farver så er let at finde rundt i.
Inspiration: Der er mange fine smykker man kan kigge på og få inspiration af.

Er jeg glad for at jeg har fundet butikken? Ja, især fordi det er et sted jeg kan gå ind og se og røre inden jeg køber, + det ligger midt i Aalborg. En god ting.

5/5/13

Hvad skal jeg "sysle" med det næste stykke tid.

Har så mange idéer men mangler måske lidt overskuddet til at få dem ud i livet.

Jeg vil gerne i gang med at wirewrappe igen, har endda for ganske nyligt købt nye perler til det formål, skal også på et smykke kursus på tirsdag, hvor jeg håber på at lære nogle gode "fif's" Men også er lidt skeptisk overfor om underviseren kan lære mig noget.

Okay blev lidt skuffet da jeg endelig fandt butikken, men jeg venter med at anmelde den til jeg har været på kursus. Kan jo let være at skinnet bedrager, perlerne fejler i alt fald intet, god kvalitet til ok pris.

Skal man hækle? Er gået SÅ død i det for tiden, men har den koloenorme fordel at man kan holde pause uanset hvor man er i arbejdet. = Meget praktisk med et spædbarn/baby i huset.

Brodere? tjo... Skal bare have et ordenligt formål, noget det skal bruges til, og er også så "pisse irriterende" at blive afbrudt i.

Læse... Ville rigtig gerne, men føler virkelig ikke der er "ro" nok til det, og har meget svært ved bare at gå igang for bliver jo nok afbrudt om 5 min.

I det hele taget kan det let virke som om at jeg ikke har "tid" til noget af det, MEN.....

Jeg kender mig selv, og det er slemt nok at være hjemmegående, uden "arbejde" efter barslen, det STRESSER! også så man får ondt i maven og bliver bange for hvad ens "paranoia" og "ked-/ensomhed" kan udvikle sig til...
Har haft en depresion, og ja, var en bivirkning af stress som det siges jeg har båret rundt på siden 9 kl. (der var jeg syg og gennemførte 9 kl. på ca. 3 måneder via. ren og skær stædighed, samt stoltheden der sagde jeg skal bare IKKE gå et år om pga. en skide sygdom. Nix.) Så kom handelsgymnasiet (hhx) fulgt med en masse lungebetændelser hvor jeg blev penicillin resistent i en periode. Så kom det bare til at hedde "kronisk" irritation af bronkierne. Havde et højt fravær, men klarede mig igennem med flot resultat. Så kom der meget mere "privat" relateret stress, sygdom i familien, sygdom hos manden, dårlige fagforeninger/a-kasser som skulle holdes i ørerne konstant.

What ever, det er fortid nu, men er MEGET opmærksom på advarslerne idag. Og de første advarsels klokker er begyndt at ringe, (mere træthed end man kan forklare, ondt i maven og en ekstrem opmærksomhed på lyde som "kunne" være "farlige" men ikke er noget som helst.)
Så er allerede nu igang med at søge job, det var det bedste der kunne ske for mig sidst, så vil gerne komme i forkøbet så jeg ikke skal jages af de "kære" jobcentre osv. Ellers må man jo til at se hvilke andre muligheder der er.

Har luftet tanken om at det kunne være fedt at give panduro hobby en REEL konkurent, de har for meget monopol og alt for dyre priser.
Men har ikke rigtigt sindet til at bruge alle livets timer på arbejde, ønsker bare et job hvor jeg møder ind passer mit arbejde (som jeg er god til) og tager hjem og holder fri. sådan ca. omkring de 37 timer om ugen.

Men NÅR advarslerne begynder at ringe, så er det med at tage fat i sine redskaber. I mit tilfælde er jeg NØDT til at skabe noget for at holde humør, selvtillid og selvværd oppe. Så det at "jeg ikke har tid" er faktisk endnu en god grund til jeg skal tage mig tiden til det.

Det at skabe giver bare SÅ meget, det giver anderkendelse, ros, selvtillid, og øget selvværd især når man "mestre" noget som man ikke kunne finde ud af før. Hvis man så lærer det, autodidakt (selvlært, et rigtigt lækkert ord) Så beviser man gang på gang at ja, jeg kan noget jeg ikke troede jeg kunne og derfor kan jeg alt hvad jeg vil. også selvom det ikke virker sådan.

Tror det bliver smykkerne jeg skal i gang med. Men lige inden da, skal garnet ned i kasserne, og der skal sendes nogle papirer så jeg kan få nogle ferie penge udbetalt (var ikke muligt pga. graviditetsbetinget sygdom) også kan man få dem udbetalt kontant. Så skal jeg se om jeg kan få. Så må hellere komme i gang.

Også bagefter skal der findes perler frem, også skal der leges med kobber, så kan jeg måske lave en ting eller to i sølv på tirsdag til kurset?