9/20/13

Livet på det sidste. Høns, stor baby, og fysio terapi.

Sine min dejlige baby er begyndt at rejse sig op af sofaer borde ben og hvad hun kan få fat i. Sara's stole er helt perfekte (børnestole fra ikea) Dem rejser hun sig op af og går en tur på knæ eller fødder. Eneste problem. Når benene bliver trætte, hvordan kommer man så "sikkert" ned på gulvet igen? Det er frustrerende.

Men ellers har jeg fået den tossede idé at jeg synes det kunne være hyggeligt med nogle have høns. Især da vi har et STORT voliere i haven, med god tråd, tæt ved bunden overdækket med tag, og med 2 træer i. Det kunne blive til kyllinge paradis!
Så jeg smækkede et læ skur sammen, som senere er blevet pillet ned igen. fortalte at nu ville jeg ud og købe kyllinger. 3 km væk bor der en sød bondemand som vi har købt af. men Så snart svigermor hørte det blev "3" høns til 8 og med mor og far blev 8 til 10 kyllinger. En døde første nat, da de valgte at sove ude uden læ. Så siden da er de blevet puttet ind i huset hver nat.Og her et billede af "paradis" (næste år skal der også være græs, nu får de afklippet græs lagt ind)


Vi har inddraget halvdelen af "baglokalet" i garagen til hønsehus da det skal være mere trækfrit, de kære kyllinger tålerve ikke træk. De nyser meget hurtigt.

MEN MEN MEN.... Alt var ikke godt, de hvide kyllinger "playmouth rock" som jeg og sælger troede var "ikke industri grenen" af racen viste sig hurtigt at være MEGET industri race, også derfor de var så store til forhold, den gule orpington vejer NU måske knap et kg. Vi måtte slagte de hvide og de vejede rensede osv. 2 KG! 5 en halv uge gamle!

Og jeg KØBER ALDRIG mere billige frostkyllinger aka lørdags kyllinger. ikke fordi jeg er "hippie" eller noget, men for en 14 dages tid siden en onsdag, da de skulle ud om morgenen, lå en bare "stille" og pippede, hen og løfte den (de har altid været dovne) men nej "pev" pippede og skreg da den kom ned igen. Benet var brækket. kl. 8 om morgenen, manden var taget afsted svigerfar der havde lovet at slagte på arbejde far passede på mor der lige var blevet opereret. Kort sagt stod alene med et dyr der LED, og hos mig skal dyr ikke lide.

Først ringede jeg til svigermor og sagde vi blev nødt til at lave en akut slagtning. men de kunne først komme kl 17+ pga arbejde osv. Men var hvad der kunne gøres der. Så det blev aftalen, men i løbet af kort tid, syntes jeg ikke jeg kunne byde den pippende fugl at skulle lide i 9 timer... Fandt en gammel økse og fik den slebet af min flinke nabo Erik. og "forberedte mig selv på at skulle aflive en kylling" som jeg endda havde håndfodret og sat og nusset af og til. via. fjerkræ forums og youtube fik jeg styr på hvordan og hvorledes, også skulle Sine puttes, også var det slagte tid. Korte af det lange jeg gjorde det, tog 1,5 time, også var den fin og færdig. på nær en ting. et Blåt ben.


ADVARSEL Ubehageligt billede kommer senere. (af benet)

5,5 uger gammel kylling, og brækket benet pga. "genetisk programering til at overspise"
Da det er den slags kyllinger der bruges til "lørdagskyllinger" i foliebakker, er det helt sikkert ikke en type jeg køber mere.

De resterende 5 kyllinger blev slagtet fredag med hjælp fra svigerfar og svigermor, smagte i øvrigt pragtfuldt lørdag hvor vi spiste dem sammen hele familien.

De er blevet erstatet af 3 tværstribede orpingtonner, og en hvid høne. (som stadig ikke lægger æg, håber snart hun kommer igang. glæder mig til hjemme"gjorte" æg.Stakkels fugl, 5 en halv uge!

No comments:

Post a Comment